Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Ook Maastricht deed dit jaar weer mee aan 'The Worlds Biggest Eye Contact Experiment’
zondag 30 oktober 08:30

Maastricht was één van de steden waar zaterdag 29 oktober ‘The Worlds Biggest Eye Contact Experiment’ werd georganiseerd. Het Vrijthof was het decor van dit evenement, welk werd gecoördineerd door “The Liberators International” in steden over de hele wereld.

Op 29 oktober 2016 hadden meer dan 50.000 deelnemers in zo’n 100 steden, zittend en staand tegenover elkaar, oogcontact om op die manier muren af te breken die we schijnbaar om onszelf hebben gebouwd.

Opzet was om met een onbekende 1 minuut oogcontact te hebben en zo het gevoel van menselijke verbinding weer te herstellen. Waarom dit Oogcontact Experiment in Maastricht? Ondanks het feit dat we tegenwoordig op meer manieren verbinding met elkaar kunnen maken dan ooit, verlangen we diep naar echt contact, dat iemand ons echt ziet. Waar is de menselijke verbinding in onze steden gebleven?

Bedoeling van dit openbare experiment was om te ontdekken wat er gebeurd als we doelbewust oogcontact delen met onbekenden. Ook de Maastrichtse deelname droeg bij aan een wereldwijde video boodschap voor de komende jaren over vrede en menselijke verbinding.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijthof Maastricht

Het weer in Limburg
maandag 29 november 15:42 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 4.0 °C W 2 Min: -1 Max: 6
Evenementen