Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Zo creëer je een groene achtertuin
vrijdag 01 oktober 13:36

Een groene grasmat

Een groot stuk groen in je achtertuin kun je het allersnelst realiseren door een lap gras te plaatsen. Je hoeft echt niet over een megastuk grond te bezitten om wat gras te kunnen plaatsen, want je kunt al kiezen voor een paar vierkante meter. Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor kunstgras. Door kunstgazon Maastricht kun je binnen enkele dagen een prachtige, volle en groene grasmat laten leggen en je kunt zelfs kiezen uit verschillende ‘grassoorten’. Zo boots je een echt gazon perfect na.

Start een moestuin

Een groene achtertuin hoeft niet alleen te betekenen dat hij qua kleur erg groen is, maar misschien kun je er ook over na denken om iets meer zelfvoorzienend te worden. Je kunt dit gemakkelijk doen door een moestuin in je achtertuin te maken, waardoor je je eigen favoriete groente kunt verbouwen. Natuurlijk heb je hier wat geduld voor nodig, maar als alles eenmaal staat kun je hier echt van genieten. Daarnaast is het verbouwen van je eigen moestuin ook ontzettend goed voor je fysieke en mentale staat.

Een pergola met hang-groen

Heb je nou niet heel veel schaduw in je tuin, dan kun je kiezen voor een houten pergola met hang-groen. Zo kun je bijvoorbeeld een klimplant hier overheen laten groeien, zoals een druif of een jasmijn. Als je ze een klein handje helpt met klimmen, doen ze vervolgens het werk voor je. Op deze manier kun je niet alleen genieten van groen in je tuin, maar ook nog eens van wat extra schaduw als deze lekker vol gegroeid is. 

Het weer in Limburg
zaterdag 29 januari 14:18 Zwaar bewolkt Maastricht 9.6 °C ZW 4 Min: 5 Max: 11
Evenementen